Maailmasta löytyy kymmeniä megaluokan bändejä joita ei syystä tai toisesta ole nähty suomalaisilla festivaalilavoilla useisiin vuosiin, tai pahimmassa tapauksessa ei ollenkaan. Osa syy näille on tietysti budjettiin liittyvät ongelmat sillä esimerkiksi Metallican tyyppiset bändit pyytävät niin paljon rahaa keikoistaan, ettei niitä yksinkertaisesti ole mahdollista saada festareille esiintymään. Siinä missä tällaiset keikat myyvät n. 100% varmuudella paikat loppuun, ei moni Suomessa festareita järjestävä taho uskalla ottaa tämän suhteen massiivista riskiä. Pahimmassa tapauksessa pieleen menneet supertähtien keikat / myyntitulojen vähyys voivat johtaa siihen, ettei festareiden taustalla työskenteleviä yrityksiä pystytä enää pitämään hengissä.

Mikäli saisit itse valita, mitkä olisi bändit joita haluaisit kesäisin Suomen festarilavoilla käydä katsomassa? Voit valita minkä ikinä haluatkin sillä tässä ei tarvi hirveästi totuuspohjaa olla. Pelkkää fantasiaa! Tässä meidän valinnat kesän vetonauloista joita toivomme joskus näkevämme vielä Suomessa keikalla.

Adele

Adele, eli oikealta nimeltään Adele Laurie Blue Adkins on englantilainen laulaja jonka ääni on hurmannut satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Hän on parhaiten tunnettu kappaleestaan “Rolling In The Deep”. Kristallinkirkkaan äänialan omaava Adelen albumi “21” on myynyt maailmanlaajuisesti n. 30 miljoonaa kopiota. On tietysti sanomattakin selvää, että Adele on voittanut urallaan arvostettuja Grammy -palkintoja.

Adele on vuonna 1988 syntynyt ja on siis artisti parhaassa iässä. Naisen uskomaton vetovoima sekä maanläheinen lähestymistapa faneihin on suurimpia syitä sille miksi tämä uskomaton kultakurkku on tällä hetkellä yksi maailman lahjakkaimpia artisteja.

Guns N Roses

Monilla voi “gunnarit” tulla yllätyksenä tässä listassa sillä Guns N Roses on esiintynyt Suomessa useastikin. He ovat toki tulleet yksityisille keikoille (mm. jäähalleja sekä stadioneita), mutta ei koskaan festareille. Festareilla on aivan omanlaisensa tunnelma joita ei voi oikeastaan millään muulla tavalla jäljitellä ja juuri sen vuoksi olisi äärimmäisen upea homma, mikäli vanha kunnon Guns N Roses joskus nousisi esiintymislavoille esimerkiksi Ilosaari Rockissa, Hyvinkää Rockissa, tai miksei vaikkapa legendaarisella Ruisrockinkin lavalla!

Metallica

Metallicalla on melkein samanlainen tarina, kuin mitä Guns N Rosesin historia Suomen kanssa pitää sisällään. Metallica on toki esiintynyt jollain tasolla festivaaliksi kuvaillussa tapahtumassa, Porisperessä (Pori), mutta se ei vielä riitä! Metallica on yksi koko maailmankaikkeuden parhaimpia bändejä jonka bränditunnettuus on erittäin kovalla tasolla. On käytännössä mahdotonta löytää maailmasta ihmistä joka ei olisi Metallicasta joskus kuullut.

Tähän toiveeseen on kuitenkin jo vastattu! Metallican keikka on nimittäin totisinta totta kesällä 2019!

Mistä vetoapua kesän festareiden suunnittelussa?

Vaikka saisimme minkälaiset rahoittajat hankkeiden taakse, meillä on täällä Suomessa valitettavasti yksi suuri ongelma jota ei voi rahalla korjata: Sää. Emme voi valitettavasti vaikuttaa sääolosuhteisiimme ja nämä määrittelevät hyvin usein sen, montako lippua mihinkin tapahtumaan loppujen lopuksi myydään. Mikäli on tiedossa, että esimerkiksi Ruisrockissa sataa räntää aamusta iltaan kaikki kolme päivää, kuka sinne haluaisi kolmen päivän (tai edes yhden) lippuja ostaa? Niin kauan kun sää on kiusanamme, emme luultavasti pysty houkuttelemaan maailmanluokan megatähtiä festarilavoillemme ja se jos joku on sääli.

Emme valitettavasti voi ottaa mallia toisestakaan maasta vaikka haluaisimme. Monien nettikasinoiden päämajana toimiva Malta olisi ilmastollisesti täydellinen valinta (aurinkoista lähes vuoden ympäri) sillä välimeren yllä hellivä aurinko olisi omiaan hemmottelemaan poskipäitämme ja pitämään mielialamme korkeina.